26 de gener del 2014

Josep Torrent, primer premi Memorial Agustí Vehí de novel·la negra

[Punt de llibre, 26 de gener de 2014]

La novel·la “La sang és més dolça que la mel” de Josep Torrent, ha guanyat el primer premi Memorial Agustí Vehi de novel·la negra. El veredicte del jurat format per Àlex Martín, Jordi Canal, Sebastià Bennasar i Paco Camarassa es va donar a conèixer el dissabte 25 a la nit, durant la cloenda de la segona edició del festival Tiana Negra, dedicat a la novel·la negra en català i únic festival de les seves característiques en els territoris de parla catalana.


Un total de 12 novel·les havien participat en aquesta primera edició del certamen, que convoca l’associació En Negre. El guanyador s’emporta un total de 1.500 euros i la publicació de la novel·la en la col·lecció Crims.cat. L’ajuntament de Tiana dota amb 500 euros el guardó, i l’editorial avança els altres 1.000 euros en el moment de la contractació de la novel·la, que està previst que aparegui el proper més de setembre.
El lliurament del premi va ser molt emotiu perquè va comptar amb la presència de Marie Gournay, la darrera companya de l’escriptor empordanès, que va fer acte d’entrega a Torrent del guardó que l’acredita com a guanyador del premi.
Josep Torrent va néixer a Bellcaire d’Empordà el 1956 i hi ha viscut més de mitja vida. Per motius de feina va anar a parar a Olot el 1984 i després de passar per Barcelona i la Llagosta, va tornar a la capital de la Garrotxa on encara viu. Va ser policia. Segons ell, va començar a escriure tard, per a la seva filla i ho ha seguit fent fins ara i ha combinat la literatura infantil amb la novel·la negra. Entre d’altres novel·les ha publicat L’estranya desaparició de la Laura i Ibrahim; La mirora mata els dimarts i el 2012 va guanyar el premi Ramon Muntaner de Literatura Infantil i Juvenil amb Abans de la Batalla.
‘La sang és més dolça que la mel’ està ambientada a l’Empordà, en concret a la ciutat de Figueres (i també a Cadaqués) i explica un intent de robatori al museu Dalí per una banda d’albanokosovars. Un caporal d’investigació dels Mossos d’Esquadra i el seu equip duran a terme la investigació d’un assassinat que s’hi relaciona.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative