9 de gener del 2014

Comença el Crims.cat, el club de lectura de novel·la negra de la Bòbila

[L'H digital, 9 de gener de 2014]


La biblioteca publica el llistat de les 25 novel·les més prestades

El 14 de gener la Biblioteca de la Bòbila enceta els Crims.cat, un nou club de lectura de novel·la negra amb el llibre El país dels crepuscles, de Sebastià Bennasar. Com cada any, la biblioteca ha publicat el llistat de les 25 novel·les negres més prestades de 2013. Enguany, El asesinato de los marqueses de Urbina, guanyadora del L'H Confidencial de l'any passat, ocupa el primer lloc. 

La primera sessió del club de lectura Crims.cat de la biblioteca La Bòbila se centrarà en la lectura de la novel·la El país dels crepuscles de Sebastià Bennasar, amb qui els lectors podran intercanviar impressions el proper 14 de gener.
El club de lectura es fa dos cops a l’any, gràcies a l’acord entre la Bòbila i l’editorial Alrevés, que cedeix els exemplars i facilita la visita dels autors de les diferents novel·les.
Jordi Canal, director de la biblioteca de La Bòbila, ha explicat que “els lectors que participen al club de lectura poden discutir el llibre directament amb l’autor, a qui també li va bé perquè pot conèixer les opinions dels lectors anònims”.
La següent sessió de lectura serà de la novel·la Lluny d’aquí de Jaume Benavente que es farà el 12 de febrer.
Les 25 més prestades
El asesinato de los marqueses de Urbina de Mariano Sánchez Soler, premi L’H Confidencial 2013, és la novel·la negra que més s’ha prestat a la biblioteca de la Bòbila durant el 2013. Com cada any, s’ha fet pública la llista de les 25 novel·les negres i policíaques més prestades. Es tracta, apunta Jordi Canal, “d’una història periodística o de crònica sobre l’assassinat dels marqueses d'Urquijo novel·lada amb un final sorprenent que va més enllà de la investigació policial”.
El segon lloc l’ocupa No llames a casa de Carlos Zanón i el tercer La tristeza del samurái de Victor del Árbol. Al rànquing trobem obres premiades amb el premi Planeta o el Pepe Carvalho i també s’hi troben títols de qualitat menys coneguts. Un clar símptoma, segons Canal, de que “els usuaris de la biblioteca ja comencen a destriar i a buscar i van cercant autors nous”.
De fet, per tercer any consecutiu, els hispans i els nòrdics queden igualats entre les 25 més deixades “i tant els uns com els altres superen els anglosaxons que són els que tradicionalment eren els reis del gènere negre”

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative