21 d’abril del 2013

Desè aniversari de la Guia d'autors de L'Hospitalet

[L'H digital, 20 d'abril de 2013]



La ciutat ha duplicat el nombre de publicacions i autors

 L’Hospitalet ha presentat la guia Ciutat plural, llibres singulars que recull els autors de L’H i les publicacions editades per ells els anys 2011-2012. La guia s’edita des de fa 10 anys, temps en el qual s’han duplicat els autors i les publicacions. Una eina esencial si es vol regalar per Sant Jordi un llibre d'un autor local.
L’any 2001 es va publicar la primera guia d’autors de L’Hospitalet. El 20 d’abril del 2013, 10 anys més tard, s’ha presentat la nova edició de la guia Ciutat plural, llibres singulars, en el marc de la sisena trobada d’autors de L’Hospitalet, en les Festes de Primavera.
Aquesta darrera edició, segons que ha explicat la coordinadora de la guia, Gemma Isern, recull 179 llibres publicats entre 2011 i 2012 de 107 autors37 d’ells entitats de la ciutat, i en 27 temàtiques diferents.
Un anàlisi més acurat hi troba 342 documents publicats, entre llibres i articles i 154 autors, dels quals 65 són nous, és a dir, apareixen per primer cop a la guia. “És una progressió espectacular” –apunta Isern– “L’any 2001 hi havia només 32 autors i 41 publicacions”.
Per presentar la guia, que es completa amb la web L’Hospitalet escriu que té fitxes de 290 autors de la ciutat, s’ha fet la sisena Trobada d’autors i autores de L’Hospitalet, que han estat rebuts per l’alcaldessa Núria Marín i pel regidor de Cultura, Jaume Graells.
L’alcaldessa ha agraït el treball dels autors de la ciutat i ha manifestat que aquesta guia “és un orgull de ciutat perquè està feta per les persones que fan cultura, el més important de la ciutat. Avui no es parla sovint de cultura però nosaltres volem, tot i els moments econòmics complicats, cercar vies econòmiques, socials i culturals per desenvolupar la ciutat. L’economia i la cultura han d’anar de la mà”, ha dit en referència al procés L’Hospitalet on, el futur per endavant per fer la tercera transformació de la ciutat.
Per la seva part, Jaume Graells ha assegurat que en els debats de L’Hospitalet on s’ha fet palès que “la ciutat té una gran producció cultural, sovint desconeguda pels seus ciutadans, però aquest no és el cas de la literatura gràcies a la gran tasca que fa la Xarxa de Biblioteques de L’Hospitaletés impagable i amb ella ens juguem el futur”.
L’acte s’ha completat amb una conferència del bibliotecari i membre del Centre d’EstudisCarles Ferrer, sobre Geografia literària: autors locals i ciutats literàries. El cas singular de L’Hospitalet, bassada en una Beca Ciutat de L’H que va guanyar l’any 2009 sobre L’Hospitalet al món de la literatura.
Ferrer ha afirmat que “L’Hospitalet és una ciutat literària, apareix en nombroses obres, encara que interessa a un públic reduït, als lectors locals. L’Hospitalet és una ciutat literària local”.
Durant la conferència ha fet un repàs de la presència de L’Hospitalet als llibres i com aquests han reflectit la història de L’H i els canvis que ha experiment la ciutat, agraint a entitats com el Centre d’Estudis i l’Ateneu de Cultura Popular el seu esforç per fer publicacions. Sobre la ciutat, ha afirmat que hi ha dos referents literaris, la història de l’anarquisme de la Torrassa i el paissatge de Bellvitge, i ha llegit diversos fragments que ho corroboren.
Els autors de L’Hospitalet hi seran el 23 d’abril, diada de Sant Jordi, a l’estand de les Biblioteques de L’H de la rambla de Just Oliveras signant exemplars dels seus llibres. Consulteu el programa de signatures.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative