18 de juny de 2008

La mala dona, Marc Pastor (La Magrana)

Marc Pastor. La mala dona. Barcelona: La Magrana, 2008 (Les ales esteses; 243) [I Premi Crims de Tinta]. ISBN: 978-84-9867-217-6

A la ciutat de Barcelona, fa un temps que hi van desapareixent nens, fills de prostitutes que no gosen denunciar els segrestos a la policia. El rumor popular es va fent més i més fort fins que un inspector, Moisès Corvo, un home una mica bevedor, putero i que pensa que de tant en tant s'ha de ser resolutiu i treure el puny o l'arma de foc, segons l'ocasió, comença a interessar-se pel cas.

Les indagacions de Corvo passen per un prostíbul de luxe, el Xalet del Moro; pel Casino de l'Arrabassada, tapadora d'un negoci de corrupció de menors; per tavernes, teatrins, consultes de metges un pèl sonats i cases d'allò més tronades...

Els caps de la policia aparten del cas l'investigador i el seu company, Juan Malsano, tot al·legant que no hi ha tema perquè no hi ha hagut cap de núncia, però Corvo i Malsano no es conformen i continuen fent preguntes inconvenients en una actitud que posa de manifest les mancances de la policia de l'època i la indefensió de bona part del poble davant de la justícia.

Basada en un cas real que va sacsejar la Barcelona dels primers anys del segle XX, tristament protagonitzat per l'anomenada "vampira del carrer Ponent", La mala dona és una novel·la original i sorprenent que confirma el talent literari de Marc Pastor. Agosarada en el seu plantejament i estructura, la novel·la guanyadora del Primer Premi Crims de Tinta apel·la constantement a la sensibilitat i la intel·ligència del lector i conté un punt de vista que no deixarà ningú indiferent.

La mala dona, de Marc Pastor, ha obtingut el Primer Premi Crims de Tinta, convocat pel Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació i RBA Llibres, i atorgat per un jurat format per Paco Camarasa, Jordi Canal, Àlex Martín Escribà, Mercè Claramunt i Isabel Obiols.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative